Регіональна науково-практична конференція «Проблема булінгу в сучасному освітньому середовищі»

21 березня в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відбулася Регіональна науково-практична конференція «Проблема булінгу в сучасному освітньому середовищі».

 

Організаторами конференції виступили адміністрація ІДГУ, представники кафедри загальної та практичної психології ІДГУ Прокоф’єва Л.О., Проданова О.М. та директор Придунайської філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП» Гуменникова Т.Р.

Конференція об’єднала три заклади вищої освіти м.Ізмаїл: Ізмаїльський держаний гуманітарний університет, Придунайську філію ПрАТ «ВНЗ «Міжнародну академію управління персоналом», Ізмаїльський інститут водного транспорту, а також школи міста.

 

Гостями заходу стали декан факультету права та лінгвістики ІІВТ Котляр Л. І., заступник голови громадської організації «Україна: закон і порядок» Калінку М.І., практичний психолог ЗНЗ №16 Левицька Ю.В., вчитель ЗНЗ №9 Колісніченко Н.Г.,  практичні психологи та соціальний педагог  ЗНЗ №2 Винограденко М.А., Христенко А.В., Кадя Є.О., практичний психолог та соціальний педагог ЗНЗ №3 Лукашова М.М., Тилюлюк С.П., практичний психолог та соціальний педагог ЗНЗ №14 Кирилова В.Г., Калачова І.А.

 

Виступи та обговорення охопили найактуальніші сучасні теми:  визначення булінгу та його різновидів, загальні характеристики всіх учасників булінгу, а також рекомендації для вчителів та батьків.

 

На початку з привітальним словом виступили ректор ІДГУ Кічук Я.В., в.о.завідувача кафедри загальної та практичної психології  ІДГУ Прокоф’єва Л.О. та директор Придунайської філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП» Гуменникова Т.Р. Наступними стали виступи практичних психологів та соціальних педагогів шкіл міста, які освітили тему булінгу зі сторони своєї безпосередньої щоденної роботи у школах, описали випадки, з якими їм довелося зіткнутися на практиці. Виступив заступник голови громадської організації «Україна: закон і порядок» Калінку М.І. та розповів про співпрацю з кафедрою та наміри запустити спільну серію психологічних тренінгів на тему булінгу у школах регіону. Особливо цікавими та інформативними стали наступні доповіді: «Булінг як психолого-педагогічна проблема та шляхи її вирішення» Денісової Я.В., «Булінг як боротьба за владу» Ревенко І.В., «Булінг і його жертви, які стали легендами сучасності» Максимової А.С., «Кібербулінг як нова форма загрози безпеки підлітка» Фурніки О.В., «Способи командоутворення і попередження булінгу у підлітковому віці» Завгородньої В.С., «Булінг в школі, поради для батьків» Пухкан В.В. та інш. Слід відзначити, що студентка 2 курсу спеціальності «Психологія» ІДГУ Денісова Я.В. розробила корисний яскравий буклет з інформацією про розпізнання учасників булінгу та порадами для батьків.

 

Конференція пройшла плідно та конструктивно. Аудиторія проявила велику зацікавленість в обговоренні та відмітила користь, важливість та актуальність таких заходів.  По закінченні учасники отримали сертифікати.

Організаторами заходу було вирішено продовжувати співпрацю у даному напрямку та оголошено конкурс на кращій соціальний ролік на тему булінгу серед студентів.

Дякуємо кожному за участь!

 Проданова О.М.