Онлайн-симулятор “Моя громада”: студенти ІДГУ спробували себе в ролі керівника

Представники Центру громадянської освіти ІДГУ 14 березня колективно пограли в онлайн-гру «Моя громада» зі студентами педагогічного факультету (група 16 П, викладач кафедри загальної та практичної психології Людмила Прокоф’єва) та факультету української філології та суспільних наук (група 42, викладач Алла Погорєлова).

Онлайн-гра «Моя громада» -це симулятор, в якому потрібно взяти на себе роль голови ОТГ.

Проект створено «U–LEAD з Європою» за підтримки команди UСhoose.

Мета цієї гри: залучення молодих людей до реформи децентралізації.

 

Студенти стали віртуальними головами ОТГ і впродовж каденції відчували на собі тягар відповідальності за громаду, коли вирішували питання її розвитку.

У гумористичній формі дві команди знайомилися з проблемами громади, ухвалювали рішення, що впливають на безпеку, регіональну співпрацю, рейтинг, законність і бюджет. До гравців «приходять» герої, що спокушають солодкими обіцянками й раціональними пропозиціями, а завдання віртуального голови ОТГ – погодитися або ж – відмовити.

 

Студенти вчилися законодавчим моментам: що належить до обов’язків голови ОТГ, які повноваження впливають на відповідні показники, які питання є стратегічними. У «Моїй громаді» дуже чітко зрозуміло, що корупція і незаконне використання повноважень – не призводять ані до виграшу, ані до побудови ефективної громади.

 

Завдяки грі молодь, «примірявши» на себе роль голови ОТГ, зробила висновки, що це – не лише посада, а й велика-велика відповідальність. Кожне рішення має свій наслідок, тому надзвичайно важливо «вмикати» критичне мислення.
Гра сучасна, а модні персонажі привертають увагу. Наше завдання -спілкуватися з молоддю і намагаємося це робити різними шляхами.

Світлана Кравченко, фахівець Центру громадянської освіти