ІДГУ: власні ідеї в рамках транскордонного співробітництва

Ізмаїльський державний гуманітарний університет  приймав науковці закладів вищої освіти, представників місцевої влади та громадських організацій, які  стали учасниками міжнародного форуму.

Мета форуму – залучити до співробітництва студентську молодь, науковців, бізнес для реалізації власних ідей в рамках транскордонного співробітництва.

 

На форумі було представлено проект DA-SPACE, який представлений в 10 країнах Європи. Головним центром  для реалізації інноваційних проектів в освіті, науки, соціальних програм став Ізмаїльський державний гуманітарний університет.

 

Своїм досвідом по створенню лабораторій для реалізації стартап-проектів ділилися представники з Німеччини та Румунії. Координаторам проекту, в першу чергу цікаві нові теми для спільних проектів з українськими партнерами. Мета створення лабораторій – співробітництво з зацікавленими студентами, університетами, компаніями, які будуть спільно працювати та створювати оригінальний продукт, переважно в напрямку IT-технологій та водних ресурсів Дунаю. В той самий час координатори проекту встановлюють зв’язок з усіма партнерами: бізнесом, університетами та органами влади, і за допомогою тренінгів та консультацій допомагають у запуску стартапів.

 

«Галацький університет – партнер проекту DA-SPACE. В університеті відкрита лабораторія і цей прогресивний факт та участь у проекті створює можливість для партнерських відношень університету, студентів та компаній».

 

Відеосюжет (джерело – ТРК Южная волна)

Світлана Кравченко, фахівець Центру громадянської освіти ІДГУ