Вивчаймо українську!

З ініціативи ректора ІДГУ проф. Кічука Я. В., науково-педагогічного колективу кафедри української мови і літератури (завкафедри – д. філол. н. Колесников А. О.) та директора Інституту української мови Національної академії наук України проф. Гриценка П. Ю. в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відкрито Центр української мови і культури (наказ № 22 від 11 лютого 2019 року). Одним із складників діяльності цього Центру є збереження і розвиток української мови в багатонаціональному південнобессарабському регіоні.

 

З 2 березня 2019 року при Центрі української мови і культури розпочали роботу безкоштовні курси з навчання української мови. Першими слухачами цих курсів стали пересічні громадяни, які бажають вивчити українську мову або вдосконалити знання з української мови з метою вільного вживання в повсякденному спілкуванні, представники місцевих засобів масової інформації, закладів освіти і культури Ізмаїла, викладачі та співробітники університету, які мають потребу підвищити рівень володіння державною мовою.

Після закінчення курсів слухачі отримають сертифікат від ІДГУ та Інституту української мови НАН України.

 

У вступному слові завідувач кафедри української мови і літератури, доктор філологічних наук з української мови Андрій Олександрович Колесников наголосив на важливості знання української мови для професійного та особистісного зростання в сучасній Україні, ознайомив слухачів з методикою навчання на курсах, запропонував індивідуальні програми залежно від рівня знань і потреб.

 

Нагадуємо, що Центр української мови і культури надає безкоштовні консультації з української мови та літератури для успішного складання ЗНО та вступу в ІДГУ, а також пропонує широкий спектр лінгвістичних експертних і консультаційних послуг (від орфографічних, орфоепічних до консультацій щодо правильного перекладу, питань мовної політики тощо).

доц. Делюсто М. С.