В ІДГУ стартувала тренінгова програма «Здорова молодь – здорове майбутнє»

25 лютого 2019 року, за участю Одеського валеологічного Центру, кафедри загальної та практичної психології та голови студентської ради, в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті стартував тренінговий курс «Здорова молодь – здорове майбутнє», в рамках програми «Сприяння просвітницькій роботі «Рівний-рівному» серед молоді України щодо здорового способу життя». Цю програму в нашій країні було введено в  серпні 2000 року за підтримки Міністерства освіти і науки України, Академії педагогічних наук України, програми Розвитку Організації Об’єднаних Націй, ЮНЕЙДС (об’єднаної програми ООН з питань ВІЛ / (СНІДу).

 

Мета просвітницької роботи «Рівний-рівному» сприяти розумінню дітьми та молоддю переваг здорового способу життя; заохочувати до здобуття знань, умінь і навичок здорового способу життя; стимулювати до самостійного, усвідомленого вибору життєвої позиції; швидко та ефективно поширювати знання про здоров’я, здоровий спосіб життя в своєму середовищі та залучати молодь до просвітницької діяльності. Суть освіти «Рівний-рівному» полягає в тому, що головну участь у поширенні знань бере сама молодь, і тому основним завданням Програми є підготовка серед неї інструкторів та залучення їх до просвітницької роботи щодо здорового способу життя. Тренінг проводиться не на прибутковій основі.

 

Тренером курсу виступила керівник Одеського валеологічного центру Волкова Л.Й. У програмі взяли участь студенти психологічних спеціальностей та викладачі кафедри загальної та практичної психології. Тренінговий курс  триватиме протягом тижня. По закінченні учасники отримають сертифікати про проходження навчання, знання та уміння самостійно проводити тренінги.