Літературна студія «Гідності хай промінь не згасає!»

21 лютого в конференц-залі ІДГУ, на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, представниками Центру громадянської освіти університету проведено літературну студію «Гідності хай промінь не згасає!».

 

Учасники заходу: студентка І курсу факультету іноземних мов Валерія Древаль, студенти факультету української філології та суспільних дисциплін – Уляна Лисицька і Олександр Лопатей, студентка ІІІ курсу Ізмаїльського медичного училища Нонна Пурикіна та ліцеїсти Ізмаїльського військово-морського ліцею Вікторія Цуркан і Віталій Іщенко, викладачі та студенти університету.

 

Наталія Рябова згадала події тих буремних місяців, коли сутички за Євромайдан переросли у Революцію гідності. В залі звучали вірші українських авторів про Героїв Небесної сотні, про любов до батьківщини.
Глибоко в душу викладачів та студентів запали поетичні рядки, присвячені Нескореним:

Горить свіча і пам’яті сльоза
додолу з неї краплями стікає.
Земля ридає, плачуть небеса –
Героїв Україна пам’ятає.

 

Учасники вшанували загиблих Героїв хвилиною мовчання та запалили свічку пам’яті.
Завершився захід оглядом тематичної виставки «Герої не вмирають», на якій було представлено реальні кадри і фотографії мирних акцій, двомільйонний мітинг на Майдані Незалежності, супротив учасників протестів й беркутівців.

 

Героїчна Сотня журавлиним ключем полинула у вічність, ставши ангелами-охоронцями на небі. Та герої не вмирають. Назавжди будемо пам’ятати тих, хто віддав своє життя за людську гідність і кращу долю, за перемогу добра над злом, правди над несправедливістю.

Світлана Кравченко, фахівець Центру громадянської освіти ІДГУ