Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого  – пам’ятний день. Україна  вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Ректор ІДГУ Ярослав  Кічук, директор ЦГО  Наталія  Будзило  і студенти педагогічного факультету взяли участь у покладанні квітів  з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги.

 

Представники університету  спільно  з громадськими активістами взяли участь в організованому  заході біля пам’ятника вічному борцю за свободу і незалежність України Тарасу Шевченку.

Панахиду за загиблими Героям Небесної Сотні біля підніжжя монумента відслужили священнослужителі римсько-католицької церкви отець В’ячеслав та української греко-католицької церкви отець Василь. Кожен бажаючий мав можливість виступити перед присутніми.  Наприкінці панахиди  учасники заспівали Гімн України  акапельно, від душі, без мікрофонів і підсилювачів.

 

Під час виступів стало відомо про задум громадських  активістів  встановити в Ізмаїлі пам’ятник усім борцям за незалежність України.  Патріоти мають намір звернутися до міської ради для виділення місця під монумент. За задумом – це буде гранітний камінь з лаконічним написом «Борцям за незалежність України».

Світлана Кравченко, фахівець Центру громадянської освіти ІДГУ