Студентська історична платформа до 100-річчя Акту Злуки УНР та ЗУНР

22 січня в конференц-залі ІДГУ відбулася історична платформа до Дня Соборності України.
Учасниками стали студенти ІДГУ (заочної форми навчання) та Ізмаїльського медичного училища.
Фахівці Центру громадянської освіти Світлана Кравченко і Наталія Рябова підготували та презентували цікаві матеріали для студентів. Сучасне молоде покоління має свою власну позицію, тому підготовали змістовні доповіді про історію становлення української держави, Акт Злуки УНР та ЗУНР, і, соборність, як один із головних важелів національної єдності в умовах сьогодення та інш.

 

В своїх виступах студенти зазначили, що саме 22 січня 1919 року було зроблено серйозний крок до об’єднання більшості етнічних українських земель у єдину державу, що стало реальним втіленням споконвічної мрії українців про свою незалежну, соборну національну державу.
Ґрунтовно висвітлено історичне значення Соборності України. В ході дискусії обговорили, що протягом віків її практичним втіленням займались українські гетьмани Богдан Хмельницький, Петро Дорошенко, Іван Мазепа, Пилип Орлик.
Фахівці Центру змогли донести присутнім, що українці, попри численні перепони, свою дорогу до Акту Злуки пройшли з честю, усвідомили свою національну ідею.

 

Не залишили байдужими студентські читання поетичних рядків до Дня Соборності України.

По завершенні студенти зазначили, що Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.
Ми маємо робити все належне для їх зміцнення, адже на них збудовано фундамент нашої Держави.

Світлана Кравченко, фахівець Центру громадянської освіти