Вивчаємо історичні події Української революції через інтелектуально-історичну гру

Відповідно до Указу Президента України від 22.01.2016 № 17 «Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років» з метою гідного відзначення 100-річчя Акта злуки УНР і ЗУНР та популяризації історії українського державотворення та приверненні уваги до національно-визвольної боротьби українців, а відтак патріотичному вихованню громадян та формуванню національної ідентичності, фахівцями Центру громадянської освіти ІДГУ заплановано цикл заходів.

 

21 січня рамках тижня до 100-річчя Акта злуки УНР і ЗУНР Наталія Рябова і Світлана Кравченко провели просвітницький захід у формі гри в Ізмаїльському медичному училищі.

Для створення історичної атмосфери була розгорнута тематична поличка “Українська революція 1917-1921 років”.

 

Інтелектуальна історична гра «100 років боротьби. Українська революція (1917 – 1921 р.)» розроблена Українським інститутом національної пам’яті до 100-річчя Української революції. Вона відбиває події 1917-1921 років, які повернули Україну на мапу світу.
Виявляється, що вивчати історичні події та факти набагато ефективніше через гру. «Разом з власної волі з 1919 року», – під таким гаслом студенти, розділившись на три групи, відповідали на питання з мобільного пристрою. Правильні відповіді допомагали їм об’єднувати всі історико-етнографічні регіони України.
Гра була захопливою. Учасники гри відкрили для себе багато нового з історії та перевірили свої знання про події Української революції 1917-1921 років. Революція стала уроком: що треба і чого не слід робити для творення держави. Чи засвоїли ми його? Чи достатньо знаємо про ті буремні роки?

Студенти отримали задоволення від спілкування та ще більше зацікавились історією, тому що народ, що не знає свого минулого – не гідний майбутнього!

Світлана Кравченко, фахівець Центру  громадянської освіти ІДГУ