Ще одна перемога, здобута студентами ФУАІД

22 грудня 2018 року в нашому місті відзначали 228-му річницю штурму турецької фортеці Ізмаїл.  Саме цій даті була присвячена тематична гра “Брейн-ринг”, яка традиційно проводилася в музеї А. В. Суворова.

 

Треба відзначити, що ця гра проводилася вже вп’яте. Але якщо раніше її учасниками були виключно школярі закладів загальної середньої освіти, то цього разу змагалися студенти вищих навчальних закладів нашого міста. До складу нашої команди «Чорноморці» увійшли студенти 1 та 3 курсів факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності. У битві за право називатися найерудованішими знавцями суворовського штурму зійшлися команди  “Альтаїр” (Ізмаїльський інститут водного транспорту), “Покоління. Neхt” (Придунайська філія Міжрегіональної академії управління персоналом) та “Чорноморці” (Ізмаїльський державний гуманітарний університет).

 

Директор музею Лариса Гончаренко, звертаючись до учасників і вболівальників,  побажала успіху та звернула увагу на те, що сьогодні бути ерудованим і розумним не лише престижно, але й модно.

 

Відповіді студентів оцінювало компетентне і чесне журі, до якого увійшли головний редактор газети “Придунайські вісті” Олег Колев, директор мережі бібліотек для дорослих Галина Дойкова та директор меморіального парку музею “Фортеця” Валерій Постернак.

 

 За правилами турніру, кожній команді належало пройти відбірковий етап у вигляді бліцу з п’яти питань. В ході напруженої боротьби у фінал пройшли студенти Ізмаїльського державного гуманітарного університету і Придунайської філії Міжрегіональної академії управління персоналом. Треба зазначити, що упродовж змагання усі без вийнятку, знавці показали хорошу підготовку і прагнення до перемоги.

 

Крім того, гостям турніру свої музичні подарунки представили Ангеліна Гранич і Катерина Дебеляк (художній керівник – Аліна Чебан).

 

В результаті захоплюючого протистояння перемогу вибороли студенти нашого університету. Величезна заслуга в цьому належить капітанові команди студенту першого курсу спеціальності «Інформатика» Євгенію Герасимову. Він же, за оцінкою журі, став володарем звання “Кращий гравець”. Друге місце зайняли студенти Придунайської філії, а їх капітан Олександр Терзі завоював звання “Кращий капітан” гри.

 

По завершенні турніру організатори запросили усіх учасників на солодкий стіл та неформальне спілкування з працівниками музею.

Використано матеріали з інформаційного медіа-ресурсу “The Izmail Times”.