Перші кроки до професії вчителя

У період з 12.11.2018 по 07.12.2018 студенти IV курсу 441 і 442 гр. факультету української філології та соціальних наук проходили педагогічну практику в школах м. Ізмаїла, Вилкове, Ізмаїльського (с. Утконосівка), Болградського (с. Нові Трояни) та Білгород-Дністровського (с. Красна Коса) районів.  Керівниками від баз практики виступили вчителі української мови та літератури з великим стажем роботи, високою фаховою та методичною підготовкою.

 

В усіх школах були створені належні умови для проходження практики. Протягом усього перебування студенти мали змогу отримати консультації як від вчителів-предметників, так і від адміністрації школи. Майбутні вчителі охоче допомагали своїм керівникам у навчальній та виховній роботі з учнями, проводили цікаві та нестандартні уроки із застосуванням інноваційних технологій, а також організовували яскраві та незабутні позакласні виховні заходи для учнів старших класів.

 

У період проходження практики студенти продемонстрували вміння творчо підходити до планування уроків української мови та літератури, активно взаємодіяти з учнями під час навчального процесу, враховуючи вікові та індивідуальні особливості кожного, досконало проводити позакласну виховну роботу. Педагогічна практика для майбутніх вчителів стала дуже корисною, оскільки вона не тільки сприяла закріпленню набутих умінь і навичок, а й посилила інтерес до цієї непростої, але престижної професії.

 

Студенти отримали позитивні та незабутні емоції під час перебування у школі, остаточно переконавшись у правильності вибору своєї професії. Учні шкіл також були раді працювати разом з вчителями-початківцями та наостанок побажали їм у майбутньому досягти професійних висот у педагогічній галузі.

 

Сподіваємося, що майбутні вчителі-філологи зуміють вдало реалізувати себе в професії педагога та активно сприятимуть вихованню обдарованого й успішного покоління!

Генова Олена,
cтудентка ІV курсу, 441 групи
факультету української філології та соціальних наук