І етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика в ІДГУ

9 листопада, у День української писемності та мови, колектив кафедри української мови і літератури традиційно організував і провів І етап XІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Цей конкурс має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури і традицій українського народу.

 

Цьогоріч учасниками лінгвістичного змагання стало 26 осіб, з-поміж яких студенти факультету української філології та соціальних наук, факультету іноземних мов і педагогічного факультету.

 

Конкурсні роботи оцінювало журі у складі: завідувач кафедри української мови і літератури, д. філол. н. Колесников А. О., к. філол. н., доц. Топчий Л. М., к. філол. н., доц. Делюсто М. С.

 

Переможцями першого етапу стали:

I місце – Димитрова Софія (факультет іноземних мов, І курс, 14 група);

II місце – Бондаренко Олександра (факультет української філології та соціальних наук, І курс, 14 група) та Лисенко Лілія (факультет іноземних мов, І курс, 11 група);

III місце – Корольова Анастасія (факультет іноземних мов, І курс, 11 група) та Кіндрат Ірина (факультет української філології та соціальних наук, І курс, 14 група).

 

Щиро вітаємо переможців та зичимо успіхів у наступному етапі змагань.

 

 

Оргкомітет