Переможці літературного конкурсу зі Слівена (Болгарія) відвідали ІДГУ

30 жовтня Ізмаїльський державний гуманітарний університет відвідали гості зі Слівена (Болгарія). Понад 20 молодих людей мали можливість зустрітися із бесарабськими болгарами та студентами ІДГУ.

 

Міністерство освіти і науки обласної державної адміністрації міста Слівен і районних відділів освіти організували національний конкурс, присвячений 160-й річниці  створення Болградської  гімназії  ім. Георгія Раковського. Суть конкурсу полягала у написанні есе студентами.

Призом для восьми студентів-переможців з Болгарії стала подорож до м. Болград та м. Ізмаїл.

 

Гостей зустрічали ректор університету Ярослав Кічук, перший проректор ІДГУ Наталія Кольцун, проректор з науково-педагогічної роботи Лілія Циганенко, викладачі болгарської недільної школи «Българска светлица» Світлана Кравченко і Олена Берестецька. Ректор привітав студентів і наголосив, що освіта відіграє провідну роль у розвитку молоді.

 

«Освіта – це найкраща інвестиція, яку людина може зробити для себе. Університет понад 30 років  готує вчителів болгарської мови. У 2016 році відкрилася недільна школа. Ми вивчаємо болгарську мову і літературу, бережемо болгарські традиції та звичаї», – наголосила Олена Берестецька, координатор недільної школи.

 

У конференц-залі університету говорили про діяльність університету, вивчення  болгарської мови та культури Болгарії в ІДГУ, про освітні зв’язки між університетами. Гостям було запропоновано відвідати виставку мистецтв, побачити роботи болгарських студентів.

 

Викладач кафедри соціальної педагогіки, соціальної роботи та фізичної культури  Вікторія Маніта і студенти педагогічного факультету, в рамках тижня  фахівців соціономічної сфери, подарували болгарським  студентам та викладачам  метелики із побажаннями.

 

Іван Татарінов, історик, викладач університету, в. о. декана ФУАІД організував екскурсію містом.  Гості відвідали музей Суворова, де почули розповідь про російсько-турецьку війну, Олександра Суворова, штурм фортеці  “Ізмаїл” тощо.  Молодь була задоволена зустріччю та екскурсією.

Ласкаво просимо до ІДГУ!

Світлана Кравченко, фахівець Центру громадянської освіти ІДГУ