Перший етап ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнів та студентської молоді імені Тараса Шевченка в ІДГУ

25 жовтня на факультеті української філології та соціальних наук відбувся перший етап ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнів та студентської молоді імені Тараса Шевченка, який щороку проводиться по всій Україні.

 

Учасниками конкурсу стали студенти двох факультетів : ФУФСН (О. Лапатей, Т. Павел) та ФІМ (В. Древаль, М. Коваль, А. Корольова, К. Курдогло, О. Тюлю, В. Лаговська, Л. Лисенко, І. Бабиніна, М. Мунтян, Д. Федорчук, О. Шаповал).

 

Із вітальним словом до учасників конкурсу звернувся завідувач кафедри української мови та літератури, д. філол. н., проф. А. О. Колесников, який наголосив на важливості проведення цього заходу з метою виявлення обдарованої молоді, розвитку її творчого потенціалу, виховання поваги до України та рідного слова.

 

Журі конкурсу у складі к. філол. н., доц. А. В. Соколової, к. філол. н., доц. М. С. Делюсто та к. пед. н., доц. Р. М. Мельникової відзначило ґрунтовні знання студентів з літературної творчості Т. Шевченка, вміння виявляти свої творчі здібності.

 

Переможцями конкурсу стали:

О. Лапатей, 244 гр., ФУФСН (1 місце).

В. Древаль, 12 гр., ФІМ (2 місце).

В. Лаговська, 11 гр., ФІМ (3 місце).

Щиро вітаємо переможців та зичимо творчих успіхів у наступному етапі змагань.

доц. А. В. Соколова