Випускниця факультету іноземних мов – перекладач в США

26 жовтня 2018 року в гостях у студентів факультету іноземних мов побувала випускниця нашого вузу, перекладач і редактор перекладацьких текстів Богат Олена Василівна. Вона провела практичне заняття з редагування перекладів в 401 групі (перекладацьке відділення) і поділилася своїм досвідом перекладацької та редакторської роботи.

 

Олена Богат вже 11 років працює в США, штат Флорида. Вона має 20 років досвіду перекладацької діяльності. На даний час вона – директор відділу організації «Third Millennium Ministries», мета якого – організація дистанційної безкоштовної християнської освіти і служіння. Працівники «Third Millennium Ministries» розробили і розповсюджують по всьому світу мультимедійну семінарську програму англійською, арабською, китайською, російською, іспанською та іншими мовами світу. До цього Олена Богат викладала англійську мову в ІДПІ, вчилася в аспірантурі Київського лінгвістичного університету, працювала перекладачем в Євангельській реформатській семінарії України.

 

Олена Василівна розповіла студентам про особливості роботи редактора відео та аудіо програм. Вона зробила акцент на правильному використанні словників, обов’язковому урахуванню контексту при перекладі багатозначних слів, вказала на  важливість знання мови перекладу і теми  текстів перекладу. Було звернуто увагу на різні акценти, з якими доводиться працювати. Олена Василівна підкреслила особливості здобуття вищої освіти в США, більшу незалежність і самостійність студентів у процесі навчання. Студентам було цікаво дізнатися про культурні відмінності українців і американців. Торкнулися фінансової сторони перекладацької роботи і політики ціноутворення при перекладах письмових текстів.

 

Ми дуже вдячні Олені Богат і всім випускникам, які зберігають зв’язок з рідним вищим навчальним закладом і діляться своїм досвідом зі студентами.

Шиляєва Т.В.