ІV Дунайські наукові читання

23 жовтня 2018 р. на базі Ізмаїльського державного гуманітарного університету відбулася традиційна Міжнародна науково-практична конференція «ІV Дунайські наукові читання: гуманітарна освіта в теорії та практиці», присвячена 55-ій річниці факультету іноземних мов ІДГУ.

 

Науковий форум розпочався пленарним засіданням, на якому були заслухані доповіді проф. Шевчук Т.С. «Культуроцентрична концепція викладання зарубіжної літератури в новій українській школі», доц. Стародєдової Л.В. «Факультет іноземних мов: сторінки історії», доц. Головіної Н.Б. «Міжнародне співробітництво факультету з Асоціацією бессарабських німців міста Штутгарт (Німеччина)».

 

Після кави-брейку конференція перейшла у форму секційних засідань за напрямками: «Іноземні мови в контексті сучасної гуманітарної освіти», «Профільне навчання: теорія і практика, проблеми, досвід, перспективи», «Культурні парадигми світової літератури. лінгвістичний та літературознавчий аспекти перекладу», «Літературне краєзнавство українського Придунав’я», «Інноваційні педагогічні технології у навчально-виховному процесі», «Актуальні проблеми соціогуманітарного знання». Учасники виступили на високому науково-теоретичному рівні, в дусі дискусій з поміркованою полемікою та великим зацікавленням як молодих вчених, так і студентської молоді.

 

У роботі конференції взяли участь науковці майже з 10 провідних закладів вищої освіти України та зарубіжжя, як знані спеціалісти, так і молоді вчені, аспіранти, вчителі та студенти, для яких конференція дала новий поштовх розвитку та вдосконаленню їх наукових здобутків. У зв’язку з актуальністю досліджень учасників конференції заплановано видати збірник наукових праць.

 

Програма конференції

Наталя Морошан, старший інспектор наукового відділу