День європейських мов

Щорічно 26 вересня відзначається Європейський день мов, як спосіб підтримки мовного різноманіття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі.

У багатьох країнах проходять конференції, семінари, лекції та відкриті уроки в навчальних закладах.

 

Тож, 26 вересня в ІДГУ до Європейського дня мов проведено круглий стіл на тему «Мовне розмаїття».

Мета цього заходу – привернути увагу аудиторії до мов, якими розмовляють у Європі, поширювати культурне та лінгвістичне вивчення мов протягом всього життя.

 

«Мова та комунікації зараз як ніколи складають серцевину нашого суспільства. Вивчення мов відкриває шлях до нових перспектив та пізнання культур», зазначив ректор ІДГУ, професор Я.В. Кічук.

 

Під час заходу студенти та науково-педагогічний персонал ІДГУ мали змогу ознайомитися з підготовленими презентаціями, які розкривають особливості вивчення європейських мов, таких як: англійська, німецька, французька, румунська, болгарська  та українська мова.

Студенти-доповідачі наголошували на актуальності вивчення іноземних мов.

 

Красу французької мови за допомогою віршів та пісень донесли студентки Долга Надія, Петкова Світлана і Мітакі Діана. Вони акцентували увагу присутніх на тому, що французька мова – третя романська мова за кількістю мовців, після іспанської та португальської і друга у світі за популярністю вивчення. Відповідно до даних, наведених на сайті Французької академії, кількість людей, справді здатних спілкуватися французької мовою – близько 200 мільйонів.

 

Учасники круглого столу дійшли висновку, що знання іноземних мов – можливість відкрити для себе новий світ.