«Незалежна енергія-це не міф»

22 жовтня в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті було проведено молодіжний форум, присвячений «зеленій» енергетиці, за участю Руслани Лижичко, народної артистки України, переможниці Євробачення-2004.

 

Руслана приїхала на зустріч зі студентами університету в якості волонтера і громадського діяча. Разом із засновником громадської організації «Центр розвитку Бессарабії», меценатом і громадським діячем Віктором Куртєвим вони підняли питання про відновлювану енергію («зелену енергію») в Бессарабії.

 

Адміністрація університету та студенти традиційно зустріли гостей «хлібом-сіллю». Ректор університету Ярослав Кічук наголосив: «З Русланою ми  обговорюємо місцеві проблеми, які дуже актуальні. В даному випадку це пов’язано з розвитком нашої рідної української Бессарабії, а саме з розвитком відновлюваної енергії.  Послом відновлювальної енергії в світі є Руслана Лижичко. І вона ж проводить зараз  тур, щоб популяризувати поновлювану енергію. Знаючи про те, що близько 10 станцій відновлювальної енергії будуть створені в наступному році, ми прагнемо здійснити професійну підготовку фахівців у цій сфері на базі нашого університету і отримати відповідні ліцензії».

 

Місяць тому Руслану проголосили Глобальним Амбасадором відновлюваної енергії в світі. Як вона сама заявила, тепер її творчість  буде присвячено популяризації відновлюваної енергії по всьому світу.

 

 «Незалежна енергія-це не міф»,- сказала Руслана і пояснила чому важливо перейти на чисту енергетику, мотивувала студентів до дій і обіцяла приїхати ще багато разів.

 

По завершенню зустрічі, бажаючі отримали можливість поспілкуватися та  зробити фото з Русланою і подякувати їй особисто.