Тим, хто серце віддає дітям

ДО ДНЯ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ

Щоосені, після вересневого клопоту, ми з нетерпінням чекаємо затишного золотого жовтня, разом з яким приходить і професійне свято – День працівників освіти. У кожного він свій – галасливий і різнобарвний у великому місті, чи спокійний і сердечний у маленькому селі. Але є те, що об’єднує в цей день усю вчительську родину – радість від вітань, хвилювання від щирих слів подяки, а головне – відчуття важливості й потрібності обраної професії.

Це свято не тільки для педагогів, але й для студентів, тому що саме в цей день з’являється можливість віддячити викладачам за їх благородну справу.

 

У цьому році жовтня в актовій залі ІДГУ відбувся святковий концерт, присвячений Дню працівників освіти, де зібралися в дружнє тепле коло, велика викладацька та студентська родина ІДГУ.

 

З вітальним словом  до  освітян звернувся ректор ІДГУ, професор Я.В. Кічук: «Шановні, викладачі! Прийміть щирі вітання з нагоди нашого професійного свята – Дня працівників освіти! У наш з вами непростий час на плечі працівників освіти лягає відповідальність за  фахову підготовку молодого покоління українців, а отже ви фактично відповідаєте за те, яким буде майбутнє нашої держави. Висловлюю Вам сердечну вдячність за Вашу працю, невтомний творчий пошук, високий професіоналізм! Творіть нашу українську освіту, розвивайте науку та виховуйте молоде покоління задля щасливого майбутнього Української держави!».

 

Не обійшлось свято і без нагородження, під час якого були вручені  подяки почесним гостям – педагогам-ветеранам, які віддали найбільшу частину свого життя вихованню студентів та почесні грамоти – професорсько-викладацькому складу ІДГУ за сумлінну працю, високий рівень професійної майстерності, творчий підхід до справи навчання та виховання студентів.

 

Безумовно, святковий концерт залишив яскраві враження у кожного присутнього. Чарівні ведучі Яна Денисова та Михайло Мельник  створювали атмосферу свята впродовж всього заходу.

Для гостей у залі з концертними номерами виступали: студенти педагогічного факультету Євгенія Морошану, Анна Туфекчи, Сергій Нейчев (пісня «Водограй»).

Дуже проникливо й душевно привітала викладачів Олена Плачкова, студентка педагогічного факультету(пісня «Ріка»).

Учасники колективу  естрадно-спортивного танцю «Конфетті» подарували освітянам український танок, джайв, хіп-хоп (художній керівник Олена Андреєва).

Бажаними гостями були  переможці Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, Олеся Кічук з піснею «Я піду в далекі гори» та Біляна Мітєва «Реченька», які заворожили присутніх своїми голосами.

П’ять хвилин гумору подарував  глядачам відео-сюжет про будні вчительської праці.

Завершив концерт Сергій Нейчев неймовірно мелодичною піснею від недільної болгарської школи «Българска светлица»  «Учителко, целувам ти ръка».

 

Бажаємо усім освітянам, не лише в день професійного свята, а й повсякчас, радості від обраної професії, натхнення, подальших успіхів, домашнього затишку і завжди відчувати, що ви – найголовніші в житті кожного з нас.

 

Нехай ваш професійний шлях буде осяяний успіхом!

Розбуджуйте національний дух,

Будуйте храм, сійте зерно науки.

Шляхетністю запалюйте вогні,

Мужайтеся і не складайте руки.

 

Світлана Кравченко, фахівець Центру громадянської  освіти ІДГУ