«Антон Панн» в ІДГУ

02 жовтня в актовій залі ІДГУ відбувся концерт ансамблю старовинної румунської музики «Антон Панн»   у рамках  туру за сприяння Генерального директорату  представництв та історичних спільнот Румунського культурного інституту,  Інформаційного центру Румунії при ІДГУ та Центру громадянської освіти ІДГУ. Камерний ансамбль  з м. Бухарест під керівництвом Костянтина Рейляну відновив красу старовинної  музики та щиро поділився нею з широкою студентською публікою.

 

Справжність музики ансамблю ґрунтується на традиційних музичних інструментах, що відновлюють звук, ідентичний тому, що існував у  давні  епохи.

 

Студенти ІДГУ, Ізмаїльського медичного училища,  курсанти Дунайського  інституту Національного  університету «Одеська морська академія», студенти Ізмаїльського технікуму механізації і електрифікації сільського господарства  та ДНЗ «Ізмаїльське вище професійне училище» насолоджувалися красою румунського музичного світу.

«Такі зустрічі сприяють гармонізації  культурного діалогу між Україною та Румунією, що є вкрай важливим для нас», – зазначив ректор ІДГУ, професор Ярослав Кічук. Також Ярослав Валерійович вручив керівнику «Антон Панн» подяку від імені ІДГУ, а у відповідь представники румунської сторони подарували університету кілька цінних книг.

 

Культура вчить, виховує, дозволяє відтворити національну ідентичність та об’єднує людей різних національностей.   

Світлана Кравченко, фахівець Центру громадянської освіти ІДГУ