ФУАІД за чисте місто!

У суботу, 22 вересня, в Гагарінському ліску в Ізмаїлі пройшла екологічна акція, в якій взяли участь близько 60 осіб – курсанти ДІ НУ «ОМА», студенти ІДГУ, ДФ МРТ ГУЇТ(Ізмаїльський Військово-морський ліцей), учні СОУПа Ізмаїл та просто небайдужі городяни.

 

Наш факультет не міг пропустити такий захід і тому на чолі з деканом факультету ФУАІД Мізюк В.А. і викладачем Дмитрієвою М.В. студентське самоврядування факультету бік обіч взяли активну участь з іншими учасниками в цій акції.

 

Організаторами акції є редакція інформаційного медіа-ресурсу «The Izmail Times» (головний редактор – Юрій Берлінський) і представники Благодійного фонду «Агентство інвестицій та розвитку південного регіону» (голова правління – Валентина Стойкова).

 

Разом вони очистили територію Гагарінського ліску від твердих побутових відходів. Відзначимо, що все сміття централізовано вивозилося співробітниками ізмаїльських комунальних служб, в чому активістам допоміг Ізмаїльський міський голова Андрій Абрамченко.

 

Проблема забруднення побутовим сміттям стає з кожним роком все більш гострою.

Красиві місця нашого міста спотворені розкиданими тут і там пляшками, банками, пластиковими пакетами і іншими «досягненнями» науково-технічного прогресу. Гори сміття, бездумно залишаються там, де народжується чиста вода і чисте повітря – перші ознаки деградації суспільства і насування екологічної кризи.

Подібні акції зайвий раз нагадують про важливість чистоти для підтримки життя на Землі.

 

Організатори акції сподіваються, що заходи по очищенню навколишнього середовища зроблять дбайливе ставлення до природи нормою поведінки людини, а бажання зберегти природу в первозданній красі – такою ж природною потребою, як дихати.