Проект обміну знаннями: нові можливості для українсько-французької співпраці

На початку серпня 2018 року  в нашому університеті відбулась зустріч ректора університету проф. Ярослава Кічука, проректора з наукової работи проф. Лілії Циганенко з координаторкою проекту обміну знаннями у Франції «Cherish and Share» («Apprecier et Partager») (сторінка доступу – www.lead-natural.com) Камілою Орзешовскою (Хезелнат). Пані Каміла є керівником інформаційного відділу проекту в Університеті Нанту. Під час зустрічі обговорювалися шляхи співпраці та можливості участі ІДГУ в проекті, а також перспективи створення на базі університету центру з реалізації даного проекту.

 

Представлений пані Камілою Орзешовскою проект направлено на розвиток у молоді вміння спілкуватися у соціумі, ділитися власними навичками. Проект «Cherish and Share» («Apprecier et Partager») має на меті створення соціального об’єднання, в якому кожен учасник буде в змозі розповісти про своє захоплення та навчити цьому інших. Проект виконується за підтримки FORESCO – Мережі взаємного обміну знаннями у Франції.

 

Пані Каміла Орзешовска планує охопити щонайбільше країн світу, зробивши таким чином проект міжнародним. До зустрічі з Ізмаїлом вона вже відвідала більшість європейських та прибалтійських країн.  Наступними буде знайомство з  Грузією та Латинською Америкою.

Валентина Шевчук,
викладач кафедри романо-германських мов і перекладу