Участь ІДГУ в транскордонних проектах

З 15 по 20 липня 2018 року Інформаційний Центр Румунії при ІДГУ в партнерстві з Асоціацією «Данубіас» (м. Галац, Румунія) взяли участь в черговому етапі транскордонного проекту «Дунайська літня школа».  Офіційним спонсором і організатором проекту виступає Міністерство румун звідусіль (Румунія). Учасниками цього етапу проекту стали вчителі румунської мови з освітніх закладів Одеської області, а також студенти та викладачі ІДГУ.

 

У святковій атмосфері, в приміщенні амфітеатру Національного коледжу імені Костаке Негрі (м. Галац, Румунія) відбулося офіційне відкриття заходу, на якому були присутні Державний секретар Міністерства румун звідусіль Ліллі Дєбєлки, Президент Комісії для румун звідусіль Костянтин Кодряну, керівники Асоціації, представники органів місцевої влади, письменники, краєзнавці, вчителі та журналісти з Румунії, України, Молдови.

 

Протягом п’яти днів ми знайомилися з новаціями в системі освіти Румунії, обмінювалися думками та досвідом роботи, брали участь в різноманітних заходах.  Окрім лекцій з історії театру і кіно та фольклористики, учасники із задоволенням відвідували майстер-класи з написання та перспектив участі в європейських освітніх проектах. Для нас були організовані зустрічі з письменниками, артистами, журналістами.

 

Організатори та керівники проекту Антоанета і Маріус Круду, разом із талановитою командою однодумців зробили все, щоб учасники літньої школи відчували себе комфортно. Дуже насиченою була культурна програма літньої школи. Ми ознайомилися з експозиціями музеїв: історичного, єпископального, героїв битви під Мерешештами;  відвідали ботанічний сад, зоопарк, жіночий монастир Владимирешти. На прощання організатори літньої школи подарували всім учасникам національні вишиванки, багато новітньої та дуже корисної навчально-методичної літератури, дидактичні матеріали тощо.

 

Наталія Урсу, адміністратор Центру Румунії при ІДГУ