Чергова плеяда художників ІДГУ

29 червня в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відбулось засідання атестаційної комісії, яка проводила підсумкову атестацію випускників освітнього ступеню «бакалавр» за спецальністю «Образотворче мистецтво і дизайн» денної та заочної форм навчання. Складання цього атестаційного іспиту відзначилося тим, що вперше воно було відкритим. Тобто, на захист творчих робіт випускників міг потрапити будь хто із запрошених або з тих, хто бачив відповідні афіші. Таких гостей виявилось чимало: журналістська група місцевого телебачення, колишні випускники ІДГУ, майстри живопису, рідні претендентів на диплом, студенти першого і другого курсів художнього відділення.

 

Екзамен пройшов в конференц-залі головного корпусу університету під головуванням кандидата педагогічних наук, доцента кафедри музикального та образотворчого мистецтв ІДГУ Олени Миколаївни Хращевської в присутності декана педагогічного факультету Надії Василівни Кічук, а також наукових керівників студентів Івана Васильовича Пастиря та Олександра Дмитровича Кари. Кожен з випускників представляв свої творчі роботи короткою доповіддю, відповідав на запитання членів атестаційної комісії. Це відбувалось не без хвилювання. Тим не менш, всі витримали іспит презентації та публічного обговорення.

 

Під час заключного слова перед оголошенням результатів, а оцінки були тільки відмінні та добрі, голова комісії, керівники факультету, викладачі зазначили широкий спектр жанрів і технік виконаних робіт, відмітили талановитість всіх здобувачів диплому, побажали творчої наснаги, прагнення вдосконалення своїх навичок, пошуку своєї індивідуальності.

 

Як прийнято в ІДГУ, всі дипломні роботи залишаються в рідній альма-матер.  Відтепер ці пейзажі, натюрморти, портрети доповнять широку експозицію картин, будуть радувати очі майбутніх студентів, відвідувачів і гостей університету.

Валерій Пейков, директор Центру громадянської освіти ІДГУ