Співробітництво з Кагульським університетом в дії

В рамках участі в ІІ Міжнародному симпозіумі, присвяченому Міжнародному Дню Дунаю Кагульський державний університет ім. Б.П. Хашдеу відвідала делегація Ізмаїльського державного гуманітарного університету на чолі з ректором професором Я.В. Кічуком.

 

Під час урочистого засідання, присвяченого відкриттю наукового форуму, відбулося підписання двосторонньої угоди про співробітництво між університетами Кагулу (Молдова) та Ізмаїлу (Україна).

 

Після підписання угоди відбулася двостороння зустріч між представниками наших університетів, під час якої було намічено основні напрямки подальшої співпраці між закладами освіти двох країн, які передбачають:

 

⇒ Наукове співробітництво: проведення спільних наукових конференцій; участь науковців і студентів університетів у наукових заходах вузів-партнерів; безкоштовна публікація наукових статей в фахових виданнях університетів (серії: Економіка, Історія, Інженерія, Гуманітарні науки);

⇒ Навчальне співробітництво: реалізація планів щодо отримання подвійних дипломів студентами університетів, організація різних видів студентських практик (ознайомчих, виробничих, навчальних тощо), налагодження більш тісних зв’язків на рівні факультетів і кафедр;

⇒ Культурне співробітництво: організація різноманітних молодіжних форумів і творчих зустрічей, спортивних змагань та фестивалів.

 

Зустріч відбулася в конструктивній і дружній атмосфері; виявила багато спільного в реаліях та перспективах наших університетів; підтвердила щирість і відкритість адміністрацій закладів освіти для подальшої плідної співпраці.

Циганенко Л.Ф., проректор з науково-педагогічної роботи ІДГУ