«Вимріяна поколіннями»

28 червня 1996 року Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення, на світовий досвід, прийняла Основний Закон України — Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства.

 

Конституція являє собою не тільки основний закон країни, а служить фундаментом її розвитку. Та мало хто замислюється над значенням цього свята, оскільки не всі знають історію його створення.

 

26 червня в ІДГУ з нагоди 22-річниці прийняття Конституції України відкрита тематична виставка. Підготувала виставку бібліотекар Ольга Колесникова.

 

На виставці представлені книги: М. С. Грушевського, Ю. М. Алексєєва, В. В. Ґудзь «Історія України»; А. Колодія «Основи демократії»;  А. І. Кормич, В. Я. Тацій «Теорія суверенітету народу, нації та держави і права України»; В. Нартов «Видатні особистості України» та ін. Також окремо висвітлена історія української конституції та конституційного процесу в Україні з найдавніших часів до сьогодення. Це Конституція Пилипа Орлика (1710 р.), Конституція УНР (1918 р.), Конституція УРСР 1978 р, та Конституція України, яка єднає ідею побудови демократичної незалежної України.

 

Усі бажаючі мають змогу ознайомитися з довідниковою, науковою та пізнавальною літературою, у якій висвітлено процес утворення нашої держави, її розвиток та про особливість прийняття Конституції України.

 

28 червня  ІДГУ організовує ходу з прапорами за програмою Міжнародного рок-фестивалю «Дунайська Січ» до Дня Конституції.

 

Вітаємо всіх зі святом! Бажаємо добробуту, високих досягнень, успіхів у праці та нових звершень заради реалізації принципів Основного Закону нашої  держави – народовладдя, гуманізму та законності.

Центр громадянської освіти ІДГУ