Хореографія як засіб естетичного виховання майбутніх вихователів ІДГУ

На новому етапі розвитку соціально-економічної сфери, культури і освіти, особливої уваги набувають питання художньо-творчого розвитку підростаючого покоління. У суспільстві зростає потреба у високоінтелектуальних творчих особистостях, здатних самостійно вирішувати виникаючі труднощі, приймати нестандартні рішення і втілювати їх у життя.

 

26 червня в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відбувся державний іспит з хореографії та методики її викладання для студентів 4 курсу денної  форми навчання, освітній ступень: «бакалавр», напрям  підготовки: «Дошкільна освіта», спеціалізація: хореографія.

 

Головним завданням  для екзаменатора викладача Сарвілової Діни Сергіївни, було виявлення рівня знань фахової готовності майбутніх вихователів до роботи.

 

Перевірити рівень особистої творчої майстерності студентів, володіння ними знань щодо добору рухів за віковими особливостями   дітей, доречність музичного супроводу та логічної  побудови комбінацій, намагалися  члени  екзаменаційної комісії:

Кічук Надія Василівна, доктор педагогічних наук, професор, дійсний член академії вищої школи України та міжнародної академії соціальних і педагогічних наук;

Банкул Лариса Дмитріївна, доцент, заступник декана педагогічного факультету;

Кічук Антоніна Валеріївна, кандидат психологічних наук, доцент;

Нанівська Жанна, секретар.

Програма державного іспиту складалася з теоретичних питань про формування і розвиток системи  різних видів танців та практичної частини, з якої і розпочався іспит.

 

Студенти продемонстрували різноманітні комбінації з класичного і естрадного танцю,  етюди з народно-сценічного танцю, Також були представлені  етюди молдавського, білоруського, болгарського, гагаузького, циганського та російського танців. В екзаменаційне завдання входили і танцювальні композиції для дітей дошкільного віку: полька-піцикатто, полька-малюк, волинська полька, гуцульський танок, тарантела, вальс тощо.

 

Наприкінці екзамену найкращим студентам курсу: Дімбровій Марині, Комерзан Ользі, Топаловій Марії, Кірик Іванні, деканом педагогічного  факультета Кічук Надією Василівною  було рекомендовано вступати в магістратуру  та реалізовувати себе в науковій сфері.

 

За відмінне навчання випускниця курсу Тостоган Олена  отримала червоний диплом.  Випускники матимуть можливість викладати в дошкільних  закладах освіти та працювати в аматорських хореографічних колективах.

 

Проведений державний іспит засвідчив, що за умови грамотної побудови навчального процесу, використання в роботі народного, класичного, естрадного танцювального матеріалу в цікавій авторській редакції педагога, буде забезпечено не тільки виховання кваліфікованого вихователя, фахівця-хореографа, а й виховано досвідчену людину та справжнього громадянина нашої держави.

Центр громадянської освіти ІДГУ