В ІДГУ відбулась туристична конференція

В останні дні квітня на базі Ізмаїльського державного гуманітарного університету відбулась організаційно-практична конференція «Туристична складова V Міжнародного рок-фестивалю «Дунайська січ»: Ізмаїл. Сучасний український погляд», на якій розглядали питання туристичної привабливості українського Подунав’я.

 

Організатори конференції: Громадська спілка «Творче об’єднання  Музичний Батальйон», редакція  журналу «Український туризм» та Центр громадянської освіти ІДГУ.

 

Модераторами конференції були голова оргкомітету фестивалю «Дунайська січ» Валерій Суботін, режисер фестивалю, фронтмен гурту «TaRuta» Євген Романенко та начальник відділу культури Ізмаїльської міської ради Сергій Лузанов.

 

У заході брали участь представники всеукраїнських та регіональних туристичних агентств, які працюють на внутрішній ринок, адміністратори провідних готелів Ізмаїла, баз відпочинку і об’єктів «зеленого туризму» Ізмаїльського району, співробітники музейних установ міста, викладачі та студенти Ізмаїльського державного гуманітарного університету.

 

Під час конференції представників туристичних компаній ознайомили з туристичним потенціалом міста Ізмаїл та південного регіону Одеської області, зокрема з можливостями готелів приймати туристів, характеристиками історичних об’єктів та музейних закладів.

 

У другій частині заходу відбулась офіційна презентація V Міжнародного рок-фестивалю «Дунайська січ», що проходитиме в Ізмаїлі 28-29 червня 2018 року. У ході обговорення найближчих перспектив був відпрацьований план взаємодії організаторів рок-фестивалю з представниками готельно-ресторанного бізнесу Ізмаїла з питань розміщення і харчування гостей музичного заходу.

 

У програмі організаційно-практичної конференції була запланована для туроператорів готелів та баз відпочинку екскурсія проспектами і вулицями міста, а також ознайомлення з місцями проведення основних фестивальних заходів.

 

Усі гості міста залишились задоволені організацією та змістовною частиною конференції. Ізмаїльський державний гуманітарний університет і надалі в якості партнера рок-фестивалю буде активно сприяти просуванню українства в нашому Придунайському регіоні.

 

Валерій Пейков, викладач кафедри соціальної роботи,
соціальної педагогіки та фізичної культури