Першокурсників педагогічного факультету посвятили в студенти

У вівторок, 23 жовтня, в актовій залі головного корпусу Ізмаїльського державного гуманітарного університету відбулося велике дійство символічного посвячення в студенти першокурсників педагогічного факультету. У присутності керівництва ВУЗу, завідувачів кафедр, викладачів і студентів старших курсів свій перший іспит на публічність, оригінальність та завзяття тримали ті, хто в прагненні стати вчителем, майже два місяці тому вперше приступили до навчання.

 

З початком чотирирічного шляху опанування знань героїв дня привітав ректор ІДГУ, доктор педагогічних наук, професор Ярослав Валерійович Кічук. Також з напутніми словами до студентів-першокурсників звернулася декан педагогічного факультету, доктор педагогічних наук, професор Надія Василівна Кічук.

 

Ну, а далі себе і свою майбутню професію презентували студенти семи академічних груп за спеціальностями: «соціальна педагогіка», «фізична культура і тренерська діяльність», «корекційна педагогіка», «початкова освіта», «дошкільна освіта», «образотворче мистецтво», «музичне мистецтво».

 

У форматі вокальних виступів, танцювальних постановок і сценічних мініатюр хлопці і дівчата представили свої творчі таланти. І нехай не все виходило так, як було задумано, не кожен виступ був бездоганним, але щире бажання молодих людей показати себе та їх безпосередність приємно вражали всіх.

 

Яскравості святу між самодіяльними студентськими презентаціями додали виступи тих, хто мистецтвом займається професіонально. В цей день на сцену актової зали виходили хореографічний колектив сучасного танцю «Ритм» під керівництвом Тамари Балтакової, вокалісти з числа студентів музичного відділення Сергій Нєйчев, Євгенія Морошану, Анастасія Мірчева, Людмила Маврова, дитячий танцювальний колектив НВК села Матроська Ізмаїльського району під керівництвом Діни Сарвілової, а також студентки третього курсу хореографічного відділення університету. Чудовими були виступи гостей свята, випускників Одеської державної консерваторії ім. А. Нежданової Віталія Смірнова і Володимира Ткачука, які вразили та зачарували всіх своїми голосами.

 

Наприкінці концертної програми під фінальну пісню «Бажання», у виконанні ведучої свята Євгенії Морошану, всі першокурсники педагогічного факультету вийшли на сцену для демонстрації своєї рішучості у прагненні спільно долати чотирирічний студентський шлях в стінах нашого університету.

Валерій Пейков, викладач кафедри соціальної роботи,
соціальної педагогіки та фізичної культури